Fun im Wald

Je techniek en vertrouwen verbeteren door gerichte coaching. Een mountainbike clinic is niet alleen voor beginners, maar ook voor de gevorderde biker. Natuurlijk is het volgen van een clinic geen must om lekker te fietsen in het bos.

Door de jaren heen zijn onze Nederlandse MTB routes veranderd. Je vindt steeds vaker uitdagende features. Als een dropje, jumpje, wat technischere afdalingen met wortels etc… Nu je steeds meer uitdaging tegen komt op de trails. Gaat het ook wel eens mis, omdat men nodige techniek mist en vertrouwen. Wellicht goed moment om clinic te volgen? En onze eigen skills een upgrade te geven.

Je bent nooit te goed om je techniek te verbeteren of je grenzen te verlegen. 😉

Kom geregeld mensen tegen die al jaren mountainbiken en mij vreemd aankijken. Als ik aangeef, jaarlijks èèn a drie clinics te volgen. Dan krijg je soms reacties als “heb ik niet nodig. Mountainbike al zo lang” Mountainbike ook al weer aantal jaartjes en naar vele jaren geen clinics meer te hebben gevolgd. Aantal jaar geleden een clinic als afscheidscadeau gekregen van collega’s. Ondanks dat het een beginner clinic was. Die dag nodige bruikbare feedback gehad. En mij enthousiast maakte om de volgende clinic te boeken.

Paar maanden later vervolg clinic geboekt. Trail clinic in het Rijk van Nijmegen. De rode draad van de clinic. Je positie op de fiets. Net als bij de eerder gevolgde beginner clinic. En zo wel gemerkt dat er nog hoop te verbeteren valt.

Bikepark Winterberg with the Canyon Torque ON
Bikepark Winterberg

Ben je er met een Mountainbike clinic?

Het begint met het volgen van een clinic. Het echte werk begint ernaar pas. Door het geleerde in de praktijk proberen te brengen. Neem zo nu en dan ook de tijd om plek op te zoeken om te kunnen oefenen. Meermaals zelfde sectie te rijden of feature. Doe dit bijvoorbeeld met je fietsmaatjes. Dan kun je elkaar filmen. Om zo achteraf terug te kunnen kijken waar je nog iets bij kunt bijschaven. En soms sta je voor een mindfu#ck en is het fijn als iemand voor je fiets of je er doorheen sleept.

Gap jumpjes oefenen. Na het volgen van een  jump clinics.

Elk jaar probeer ik een  clinic te volgen om coaching/feedback te krijgen. Om mijn houding en techniek te verbeteren. Bijvoorbeeld met meer vertrouwen leuke technische afdaling te kunnen rijden. Of die (gap) jump & drop met meer vertrouwen te springen. En doe ik nu alleen nog de clinics voor gevorderden? Nee… jaarlijks doe ik een basis clinic. Waar de basis techniek en houding op de fiets centraal staat. Elke keer krijg ik hier nog nuttige feedback op die mij verder helpen. Blijf mij voorlopig dan ook nog een beginner voelen….

.

Afgelopen jaren clinics gevolgd bij:

MTBflow.nl (Trail, (Advanced) Enduro, (Advanced) Drop-Jump)))
MTBclinics.nl (Beginner, Drop-jump clinic)
Bikepark Holten (Beginner & Advanced jump clinic)
Bikepark Winterberg (Advanced Bikepark)
Mikey’s Bike Adventures (Advanced Enduro)


Ontdek meer van Ven-Zelderheide.eu

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 gedachten over “Mountainbike clinic volgen ?”
  1. Haha ben er ook zo’n 1 die denkt dat clinic niet nodig is. Denk erover om er toch maar eens 1 te volgen. Zag jullie laatst de drops en de afdalingen pakken. Doe ik jullie niet na.

    Ik was op een oranje Trek Fuel EX7

    Nog tips voor clinic ?

    1. Lijstje onderaan de blog post zijn op zich allemaal goede clinics. Meestal geef ik de tip om te starten met de Trail Clinic.

      Wellicht tot volgende keer en zeg gerust gedag 😉

Geef een reactie

error: Content is protected !!