Reichswald MTB route 104km met zo’n 2000hm

GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
 • Versie
 • Downloaden 507
 • Bestandsgrootte 132.14 KB
 • Aantal bestanden 1
 • Datum plaatsing 27 januari 2021
 • Laatst geüpdatet 11 december 2022

Reichswald MTB route 104km met zo’n 2000hm

Reichswald MTB route 104km met zo’n 2000 hoogtemeters: Nav de route van Juul van Loon een kleine aangepaste versie van de 2000 hoogtemeters door het Reichswald. De route gaat kris kras door het mooie Reichswald. De paden zijn goed begaanbaar in het voorjaar, in de zomer kan het iets lastiger zijn door de begroeiing. Heeft het langere periode geregend. Dan is de route nog iets uitdagender/zwaarder mede door de modder. ;). TIP: kijk voordat je gaat even goed waar de route kruist en dubbelt. .

Parkeren kan op de parkeerplaats van de Kartenspielerweg . Google Maps Link Op de paarkeerplaats zie je een pad dat naar beneden gaat en je komt dan automatisch uit op de route.

Start en einde van de route - Ven-Zelderheide | Reichswald

 

Het Reichswald

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Contact

5 reacties:

 1. Hoi, lukt niet om te downloaden krijg steeds een foutmelding. Kunt u mij helpen?

 2. Als ik de route van 104km probeer te downloaden krijgen ik een andere korte route. Heb je de route van 104km misschien voor mij?

  • Beste Sander,

   Weet niet wat er mis is gegaan, maar hij staat er weer op. Start is aan de Duitse kant. De Sandsteg is alleen bereikbaar via de Kranenburger Str.(Duitsland) De Nederlandse Zandsteeg loopt niet door op de Duitse 😉

   Google maps link

 3. Dank je, ga even kijken waar ik ga starten. Wellicht wel aan de kant van Kleve. Wil in ieder geval een tocht van 100km rijden.

Geef een reactie