GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 101
  • Bestandsgrootte 30.11 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 1 januari 2021
  • Laatst geüpdatet 14 mei 2024

Reichswald MTB route 20km (GPX): Deze mountainbike route is een kleine 20km en heeft zo'n 80 hoogtemeters. Onderweg zijn er meerdere mogelijkheden om te pauzeren. Bijvoorbeeld bij het "Reichswald Forest War Cemetery". Zeker de moeite waard om hier even overheen te lopen. Achter de begraafplaats is een herdenkingsmonument.

Route gaat over brede bospaden, maar ook singels. Bijvoorbeeld de single langs de Niers vind men vaak het leukste om te doen. Als je aan het einde van het pad bent bij de Niers. Daar staat een boomstam met allemaal Engeltjes die mensen door de jaren heen geplaatst hebben. MTB route 20km

Start en eind punt is de parkeerplaats op de Kartenspielerweg.

Reichswald MTB route 20km geschikt voor kinderen
Langs de niers kom je oude boomstam met engeltjes tegen.

Het Reichswald

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Reichswald MTB route 20km geschikt voor kinderen
Reichswald militaire begraafplaats

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Reichswald MTB route 20km


Ontdek meer van Ven-Zelderheide.eu

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

error: Content is protected !!