Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

MTB gedragregelsGedragsregels mountainbiken: Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Hier onder aantal voor de hand liggende gedragregels die elke gravelbiker en mountainbiker wel kent ;-).

Draag altijd een fietshelm!
Respect voor anderen

Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald
  • Rem rustig af wanneer je wandelaars, ruiters en of langzamere fietser nadert.
  • Zorg dat je een bel op je fiets hebt, zodat je tijdig kunt waarschuwen.
  • Groet iedereen vriendelijk en geef voldoende ruimte wanneer je een andere bosgebruiker nadert. Voorkom dat je wandelaars of andere recreanten verrast zonder waarschuwing, gebruik je bel of kondig je op rustige toon aan met “goedendag”. Als je een paard van achter nadert. Waarschuw de ruiter op rustige toon dat je rustig passeert, daarmee voorkom je dat het paard schrikt. Wacht op het signaal van de ruiter dat het goed is om te passeren.
  • Vermijd ruiterpaden. Geef ruiters altijd voorrang en de ruimte!
  • Geef honden bezitters de kans om hun hond bij zich te roepen en of aan te lijnen. Ook hier rem af en blijf vriendelijk.
  • Train en rijdt in kleine groepjes.

Respecteer de natuur | Laat geen afval achter !!

Gedragsregels mountainbiken

Voor je eigen veiligheid

Ga je alleen fietsen dan is een mobieltje een aanrader. Mocht er dan iets gebeuren, ook met een ander, kun je om hulp vragen. Als je niet weet wat te doen met een een ongeval, bel 112 die geven je mondeling advies. 

Sla in je mobiel onder ICE (In Case of Emergency) relatiegegevens op voor iemand die gebeld moet worden als jij dat niet meer kunt vertellen.

Reichswald routes (GPX download)

Reacties

Geef een reactie

error: Content is protected !!