Reichswald MTB route 36km 350hm

GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
 • Versie
 • Downloaden 439
 • Bestandsgrootte 81.66 KB
 • Aantal bestanden 1
 • Datum plaatsing 13 januari 2021
 • Laatst geüpdatet 21 april 2023

Reichswald MTB route 36km 350hm

Reichswald MTB route 36km. Mooi mountainbike rondje van zo'n 36km met +/- 350 hoogte meters. . 

Startpunt van de route | Reichswald


alleen de afdaling bij oude brandtoten zit erin. Overige stukken niet opgenomen. En worden ook niet in toekomstige routes opgenomen of gedeeld!

Het Reichswald

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

3 reacties:

 1. Daan,

  Is deze route ook te doen met een Canyon Exeed. Of moet raad je een fiets met achtervering aan.

  Lijkt mij leuke route om keer te doen.

 2. Zitten wel wat stukjes tussen die wat technischer en hobbeliger zijn, maar prima te doen met Hardtail (HT), zoals jou Canyon Exceed.

  Bijvoorbeeld; bij de brandtoren gaat het iets technischer naar beneden. Ook prima te doen met een HT. Let wel op dat er onderaan boomstam staat waar zand tegenaan gelegd om er jump van te maken. Ben je niet vertrouwd met jumps. Dam kun je hier links of rechts langs. Zie filmpje tussen 38 en 42 sec.

  Groet,
  Daan

 3. Alles kan je met een hardtail doen. Alles hangt af van je eigen vaardigheden.

Geef een reactie