Reichswald MTB route 36km 350hm

GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
 • Versie
 • Downloaden 330
 • Bestandsgrootte 81.66 KB
 • Aantal bestanden 1
 • Datum plaatsing 13 januari 2021
 • Laatst geüpdatet 11 december 2022

Reichswald MTB route 36km 350hm

Reichswald MTB route 36km. Mooi mountainbike rondje van zo'n 36km met +/- 350 hoogte meters. . 

Startpunt van de route | Reichswald

 

 

 

Het Reichswald

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

3 reacties:

 1. Daan,

  Is deze route ook te doen met een Canyon Exeed. Of moet raad je een fiets met achtervering aan.

  Lijkt mij leuke route om keer te doen.

 2. Zitten wel wat stukjes tussen die wat technischer en hobbeliger zijn, maar prima te doen met Hardtail (HT), zoals jou Canyon Exceed.

  Bijvoorbeeld; bij de brandtoren gaat het iets technischer naar beneden. Hier vind ik persoonlijk een dropper post wel prettig. Vol geveerde (fully) fiets is niet perse nodig in het Reichswald. Merk dat ik vaker de HT pak dan de fully.

  Groet,
  Daan

 3. Alles kan je met een hardtail doen. Alles hangt af van je eigen vaardigheden.

Geef een reactie