Reichswald MTB routes

Het Reichswald is uitermate geschikt voor mountainbikers en gravelbikers. Veel mooie lange paden met mooie klimmetjes en her en der mooie stukjes single. Het Reichswald kent geen vaste mountainbike routes. Je mag er vrij rond fietsen op de daarvoor bestemde paden.

Reichswald MTB routes
Routes

Aantal jaar geleden de vraag gekregen of ik een aantal .gpx routes wilde maken, zodat je niet blind langs mooie stukjes fietst. Het Reichswald kent geen vaste routes. Helaas kunnen we niet alles delen met je 😉 De routes bevatten meer dan genoeg leuke stukken. Laat je verrassen en geniet van de mooie omgeving die het Reichswald je te bieden heeft.  Reichswald MTB routes

Zo een rit van 20km met zo min mogelijk hoogte meters, die geschikt is om met kinderen te fietsen. Je komt langs leuke plekjes als; tweede wereld oorlog begraafplaats/monument, mooi stukje langs de Niers en natuurlijk andere mooie plekjes in het Reichswald. Wil je veel hoogtemeters maken. Dan is de 100km route wellicht iets voor jou? Deze heeft +/- 2000 hoogtemeters.

Wij mountainbikers worden gedoogd in het Reichswald, maar dit betekend niet dat je overal vanzelfsprekend mag fietsen. Forstamt. (Bosbeheer) sluit met enige regelmaat paden af. Voor mountainbikers, maar ook wandelaars. Door taken, boomstronken etc. neer te legen. Respecteer a.u.b. deze afsluiting.

 

Het Reichswald

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg. . Reichswald MTB routes

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Respecteer de natuur.
Neem je afval/troep mee. En fiets op de daarvoor bestemde paden. 

Houd je aan de toegangsregels.
Check de toegangsborden en blijf op de voor jou bestemde paden.

Geef elkaar de ruimte.
Maak plaats voor een ander en minder je vaart bij het passeren. (stapvoets)

Wees vriendelijk.
Groet elkaar vriendelijk en heb begrip voor de natuurbeleving van de ander.

Reichswald MTB routes


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

error: Content is protected !!