Reichswald vaste MTB routes?

Krijgen geregeld de vraag of het Reichswald vaste MTB routes kent. En het antwoord is dan ook kort en bondig “Nee” Je mag vrij fietsen in het Reichswald (op de recht toe recht aan paden). Met respect voor de natuur, dier, wandelaars en ruiters.

Het Reichswald kent veel brede paden die uitermate geschikt zijn voor gravel/XC mountainbikers. Met mooie klimmetjes en afdalingen.

WAARSCHUWING: er is aangegeven dat men strenger wil gaan controleren rond om de Diepen. Fietsen op de brede paden is prima, maar wijk je ervan af dan kan het zijn dat je een donder preek krijgt. En als je pech hebt een bekeuring.

Reichswald vaste MTB routes?

 

Waarom wordt niet alles gedeeld

Gaan wij actief alle singles delen. Dan is de kans groot dat gros van deze singles afgesloten wordt. Veel van deze singles liggen ook niet in het zicht. Je fietst er dan ook snel langs.

Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Kent het Reichswald vaste MTB routes?

Reichswald GPX routes

Onderstaande is opgesteld door Forstamt NRW 


REGLEMENT VOOR HET BEZOEKEN VAN HET BOS OP DE FIETS IN NRW

De boswet van de bondsrepubliek (BWaldG) en van Nordrhein Westfalen (LFoG) bevatten de voorschriften die in acht moeten worden genomen bij een bezoek aan het bos. Het is volgens de LFoG in principe toegestaan op eigen risico het bos te betreden voor recreatie. Het volgende mag niet worden betreden: bosaanplanting, bosverdikking, houtkapgebieden en bosbouw- en jachtfaciliteiten (wildkansels).

Dit geldt ook voor fietsen. MAAR ALLEEN OP WEGEN EN VASTE PADEN. Steegjes die worden gebruikt om het bos te beheren (werkpad) en jaagpaden vallen niet onder deze definitie. Fietsen is VERBODEN op deze paden.

WELKE FIETSEN KUNNEN WORDEN GEBRUIKT OP WEGEN EN VASTE PADEN?

Fietsen die met pure spierkracht worden aangedreven
E-bikes (met trapondersteuning en zonder eigen aandrijving tot 25 km/h)

WELKE FIETSEN ZIJN OVER HET ALGEMEEN NIET TOEGESTAAN ​​IN HET BOS?

E-bikes waarvoor een bromfietsrijbewijs nodig is conform de verkeerswet (StVO) en die zonder spierkracht snelheden van meer dan 25 km/h kunnen halen
Omdat het bos naast de recreatieve functie ook een beschermende functie heeft, is het erg belangrijk dat alle bosbezoekers zich houden aan de geldende regels en voorschriften zodat leefgebieden voor flora en fauna behouden blijven. Overtredingen vormen een administratief misdrijf en kunnen worden bestraft met een boete.

Als u vragen heeft, helpen het verantwoordelijke regionale bosbeheer u graag verder. Meer informatie is te vinden op de website van het Landesbetrieb Wald und Holz NRW (www.wald-und-holz.nrw.de).

Geef een reactie