Reichswald vaste MTB routes?

Geregeld komt de vraag voorbij; of het Reichswald vaste MTB routes kent. En het antwoord is dan ook kort en bondig “Nee” Je mag er vrij fietsen. (op de recht toe recht aan paden). Met respect voor de natuur, dier, wandelaars en ruiters.

 

Waarom wordt niet alles gedeeld

Helaas kunnen wij niet alle singles delen. Forstamt. (Bosbeheer) gooit met enige regelmaat paden dicht. Voor mountainbikers, maar ook voor wandelaars. Door deze paden niet actief te delen en met grote getallen hierover heen te crossen. En belangrijkste dat wij ons gedragen. 😉 Worden wij als mountainbikers gedoogd. Veel van deze singles liggen niet in het zicht en je moet ze ook weten te vinden.

Fiets je een gpx route dan kan het voorkomen dat je een pad tegenkomt dat is afgesloten door Forstamt (bosbeheer). Ga dan niet brutaal toch op die paden fietsen. Vaak zijn deze afsluitingen tijdelijk (enkele weken/maanden). Dit kan zijn voor de jacht, houtkap of om andere reden.

Reichswald vaste MTB routes?

 

Gedragsregels mountainbiken in het ReichswaldKent het Reichswald vaste MTB routes?

Reichswald GPX routes

Onderstaande ontvangen van Forstamt NRW

 

REGLEMENT VOOR HET BEZOEKEN VAN HET BOS OP DE FIETS IN NRW

 

De boswet van de bondsrepubliek (BWaldG) en van Nordrhein Westfalen (LFoG) bevatten de voorschriften die in acht moeten worden genomen bij een bezoek aan het bos. Het is volgens de LFoG in principe toegestaan op eigen risico het bos te betreden voor recreatie. Het volgende mag niet worden betreden: bosaanplanting, bosverdikking, houtkapgebieden en bosbouw- en jachtfaciliteiten (wildkansels).

 

Dit geldt ook voor fietsen. MAAR ALLEEN OP WEGEN EN VASTE PADEN. Steegjes die worden gebruikt om het bos te beheren (werkpad) en jaagpaden vallen niet onder deze definitie. Fietsen is VERBODEN op deze paden.

 

WELKE FIETSEN KUNNEN WORDEN GEBRUIKT OP WEGEN EN VASTE PADEN?

 

Fietsen die met pure spierkracht worden aangedreven
E-bikes (met trapondersteuning en zonder eigen aandrijving tot 25 km/h)

 

WELKE FIETSEN ZIJN OVER HET ALGEMEEN NIET TOEGESTAAN ​​IN HET BOS?

 

E-bikes waarvoor een bromfietsrijbewijs nodig is conform de verkeerswet (StVO) en die zonder spierkracht snelheden van meer dan 25 km/h kunnen halen
Omdat het bos naast de recreatieve functie ook een beschermende functie heeft, is het erg belangrijk dat alle bosbezoekers zich houden aan de geldende regels en voorschriften zodat leefgebieden voor flora en fauna behouden blijven. Overtredingen vormen een administratief misdrijf en kunnen worden bestraft met een boete.

 

Als u vragen heeft, helpen het verantwoordelijke regionale bosbeheer u graag verder. Meer informatie is te vinden op de website van het Landesbetrieb Wald und Holz NRW (www.wald-und-holz.nrw.de).


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

error: Content is protected !!