Reichswald MTB route 70km 700hm

GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
 • Versie
 • Downloaden 654
 • Bestandsgrootte 55.93 KB
 • Aantal bestanden 1
 • Datum plaatsing 4 januari 2021
 • Laatst geüpdatet 11 december 2022

Reichswald MTB route 70km 700hm

Reichswald MTB route 70km: Ontdek het Reichswald met de deze route van ongeveer 70km en zo'n 700 hoogte meters. De route gaat kriskras door dit mooie bos. Van breden paden, singels, klimmetjes, leuke afdalingen. je komt van alles tegen. .

Reichswald MTB route 70km 700hm

Reichswald militaire begraafplaats

Het Reichswald

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

2 reacties:

 1. Hoi Daan. Bedankt voor het delen, ik zal binnenkort de 75km ronde proberen te fietsen. Is het parcours nu nat denk je? En heb je ook een adres waar de route begint?

  Alvast bedankt.

  Gr. Lanting

  • Verwacht dat sommige stukken redelijk nat zullen zijn, maar nog goed te fietsen. Afdaling naast de brandtoren is helaas door houtkap slecht begaanbaar.

   Je kunt starten op het zandpad “Grensweg”. Ter hoogte van Zandsteeg 12/14.

   Alvast veel plezier 😉

   Groet,
   Daan

Geef een reactie