Reichswald MTB route 24km geschikt voor kinderen

  • Versie
  • Downloaden 7
  • Bestandsgrootte 38.16 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 1 januari 2021
  • Laatst bijgewerkt 13 januari 2021

Reichswald MTB route 24km geschikt voor kinderen

Reichswald MTB route 24km (GPX): Deze mountainbike route is ongeveer 24km en heeft zo'n 100 hoogtemeters. En onderweg meerdere mogelijkheden om te kunnen pauzeren. Bijvoorbeeld bij het "Reichswald Forest War Cemetery". Zeker de moeite waard om hier even overheen te lopen. Achter de begraafplaats is een herdenkingsmonument. Route gaat over brede bospaden, maar ook singels en pad met wortels.

Reichswald MTB route 24km

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Reichswald MTB route 24km

Geef een reactie