Waarom aantal GPX routes verwijderd van de website

Afgelopen jaar aantal keer de vraag gekregen waarom ik aantal GPX routes heb verwijderd van de website. Dit komt mede dat er net als op de diverse NL routes. Ook hier in het Reichswald wat spanningen zijn ontstaan tussen wandelaars, ruiters, trail runners en fietsers. Vanuit aantal jagers en het Forstamt kwam het verzoek om aantal plekken niet meer actief te delen. GPX routes verwijderd
MTB gedragregels

Belangrijke reden om deze niet meer actief te delen is dat er afgelopen jaren te veel nieuwe (illegale) paden bij zijn gekomen. En dat is volgens Forstamt niet de bedoeling. Ze hebben al die jaren ons mountainbikers en trail runners gedoogd. Afgelopen jaar heeft Forstamt enkele waarschuwingen gegeven en bekeuringen uitgeschreven.

 

En zo horen we steeds vaker dat er mensen zijn die boomstronken, taken etc op de paden gooien om ons fietsers en trail runners te weren. Dit wat best gevaarlijke situaties oplevert. En niet alleen voor ons fietsers, maar ook voor wandelaars die slecht te been zijn en ook voor ruiters.

 

Forstamt = Duitse staatsbosbeheer.

GPX routes verwijderd

In 2024 aantal nieuwe GPX routes

Komend jaar zal ik aantal nieuwe GPX XC/gravel routes beschikbaar stellen. Routes van 20 t/m 60km met de nodige hoogtemeters met leuke klimmetjes. Rekening houdend met waar je wel en niet mag fietsen/wandelen.

 

Het Reichswald blijft een mooi gebeid om te fietsen

Wil je toch in het Reichswald gaan fietsen of hardlopen. Doe dit op de aangewezen paden. Zie informatie hieronder. Wees vriendelijk tegen wandelaars, ruiters etc. Rem af en passeer stapvoets of stop even. Groet vriendelijk.  Mountainbiken hoe een Paard te passeren ? 

Reichswald MTB routes

Onderstaande vorig jaar ontvangen van Forstamt NRW

 

REGLEMENT VOOR HET BEZOEKEN VAN HET BOS OP DE FIETS IN NRW

 

De boswet van de bondsrepubliek (BWaldG) en van Nordrhein Westfalen (LFoG) bevatten de voorschriften die in acht moeten worden genomen bij een bezoek aan het bos. Het is volgens de LFoG in principe toegestaan op eigen risico het bos te betreden voor recreatie. Het volgende mag niet worden betreden: bosaanplanting, bosverdikking, houtkapgebieden en bosbouw- en jachtfaciliteiten (wildkansels).

 

Dit geldt ook voor fietsen. MAAR ALLEEN OP WEGEN EN VASTE PADEN. Steegjes die worden gebruikt om het bos te beheren (werkpad) en jaagpaden vallen niet onder deze definitie. Fietsen is VERBODEN op deze paden.

 

WELKE FIETSEN KUNNEN WORDEN GEBRUIKT OP WEGEN EN VASTE PADEN?

 

Fietsen die met pure spierkracht worden aangedreven
E-bikes (met trapondersteuning en zonder eigen aandrijving tot 25 km/h)

 

WELKE FIETSEN ZIJN OVER HET ALGEMEEN NIET TOEGESTAAN ​​IN HET BOS?

 

E-bikes waarvoor een bromfietsrijbewijs nodig is conform de verkeerswet (StVO) en die zonder spierkracht snelheden van meer dan 25 km/h kunnen halen
Omdat het bos naast de recreatieve functie ook een beschermende functie heeft, is het erg belangrijk dat alle bosbezoekers zich houden aan de geldende regels en voorschriften zodat leefgebieden voor flora en fauna behouden blijven. Overtredingen vormen een administratief misdrijf en kunnen worden bestraft met een boete.

 

Als u vragen heeft, helpen het verantwoordelijke regionale bosbeheer u graag verder. Meer informatie is te vinden op de website van het Landesbetrieb Wald und Holz NRW (www.wald-und-holz.nrw.de).


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

error: Content is protected !!