Stuiteren in het Reichswald | aanrij route blauw Mook

Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 12
  • Bestandsgrootte 19.02 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 11 maart 2022
  • Laatst geüpdatet 11 maart 2022

Stuiteren in het Reichswald | aanrij route blauw Mook

Kort, maar toch leuk uitdagend lusje van zo'n 5,5 kilometer. Deze is leuk om te doen voordat je vanaf de Diepen aanrijd naar de blauwe route van Mook / Bikepark Mook. Vanaf de Diepen kun je de borden volgen naar de blauwe route Mook / Bikepark Mook. stuiteren in het Reichswald 

Zitten paar leuke klimmetjes in en afdalingtjes. Afdaling bij de brandtoren en leuke steile/technische afdaling naar fietspad bij de Diepen. .

Leuke afdaling waar je wat kleine jumpjes etc tegen komt en afsluit met leuke afdaling, maar ken je eigen grenzen. 😉

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert.

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Geef een reactie