Reichswald MTB route 26km 350hm

  • Versie
  • Downloaden 2
  • Bestandsgrootte 4.00 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 26 maart 2021
  • Laatst bijgewerkt 26 maart 2021

Reichswald MTB route 26km 350hm

Route is zo'n 26km en heeft 350 hoogtemeters. De route heeft aantal leuke klimmetjes en afdalingstjes. Zo zit er steile afdaling in met krappe bochtjes en sprongetjes die niet echt geschikt zijn voor de minder ervaren mountainbiker. Verder zit de afdaling bij de brandtoren erin. Gaat lekker naar beneden over pad met nodige wortels. En niet te vergeten het up en down stukje. Afgewisseld met wat saaiere stukjes. 😉 Reichswald MTB route 26km 350hm

Hoop dat de route goed is overgekomen uit de Garmin. Zal deze binnen kort nog eens controleren met de Garmin.

Reichswald MTB route 26km 350hm

 

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert. .

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Geef een reactie