Reichswald MTB route 23km 450hm Lekker knallen

GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
 • Versie
 • Downloaden 17
 • Bestandsgrootte 55.43 KB
 • Aantal bestanden 1
 • Datum plaatsing 10 september 2021
 • Laatst bijgewerkt 15 september 2021

Reichswald MTB route 23km 450hm Lekker knallen

Reichswald knallen

Steiler dan het lijkt πŸ˜‰

Dit is een leuke route met paar pittige klimmetjes, maar vooral een leuk stuk waar het goed steil en technisch naar beneden gaat. Bij de brandtoren heeft de afdaling iets meer uitdaging gekregen en is een mooie voorbereiding op wat er nog komen gaat. Heb je bij de brandtoren moeite om beneden te komen of heb je zo iets van pfff. Dan is het advies om niet verder te gaan. πŸ˜€ Reichswald MTB route 23km 450hm

Ben je eenmaal bij de brandtoren beneden aangekomen dan gaat het weer rustig omhoog tot dat je bij poort uitkomt. Eerste stuk is voor de meeste goed te doen, maar opgegeven moment wordt het aardig steil en iets technischer. En is de keuze aan je zelf om te bepalen of je het aandurft. Er zijn hier verschillende lijnen te rijden. Dus genoeg uitdaging. De route is hierna goed te doen voor iedereen. Leuk klimmen en dalen.

Deze route is niet geschikt voor boswielrenners of minder ervaren mountainbikers. Dropper post is wel te adviseren als je deze route gaat rijden.

Reichswald MTB route 23km 450hm

Afdaling bij de brandtoren. De boomstam is inmiddels weg πŸ˜‰

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeΓ«n, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert. .

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden.Β Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

5 reacties:

 1. Woon in Nijmegen en zie dat jij paar interessante routes hebt gemaakt. Alleen zie ik bij deze staan dat die niet geschikt is voor minder ervaren mountainbikers.

  Is het te vergelijken met de route van Nijmegen en Groesbeek. Zoals truamapad.

  Groetjes,
  Kees

  • Die afdalingen waar Daan het over heeft is traumapad niks bij. Denk dat het meer geschikt is voor gevorderde rijders die zwarte routes durven te rijden.

   Heb dat stuk eens gelopen. Je kunt er niet eens fatsoenlijk lopen zo steil dat het daar is. Moesten op ons kont naar beneden haha

   Voor de gene die dit willen gaan rijden. Veel plezier. Mij niet gezien dit is mij net iets te πŸ˜€

  • Beste Kees,

   Traumapad is erg leuk om te doen, maar is niet te vergelijken. Het gaat hier steil en off camber naar beneden met wortels en op sommige stukken is pad uitgesleten door de regen. Dit maakt het wel een route voor de wat meer ervaren mountainbiker.

   Vind je het Traumapad uitdagend en soms nog lastig. Dan kun je beter voor één van de andere routes kiezen.

   Groeten,
   Daan

 2. WoW Jullie heb niet te veel gezegd. Wij waren al onder de indruk bij die brandtoren vanmiddag. Daar al afgestapt en wilde de rest ook zien. Man man man wat gaat het daar heftig naar beneden. Dat je daar naar beneden durft op je fiets. Respect πŸ˜€

  Zitten ook heftige klim stukken in zeg. Ben nog nooit zo vaak afgestapt. Super gaaf om te doen. Iets te hoog gegrepen voor ons πŸ˜›

  Volgende keer gaan we toch andere route van je rijden. Heb je nog tips

  Groetjes,
  Kees

 3. Beste Kees,

  Bij de brandtoren gisteren aantal takken etc. verwijderd. Het zou nu beter rolbaar moeten zijn πŸ˜‰

  Bij laatste steile afdaling stap ik ook nog wel eens af. Kom dan net verkeerd uit of met net te veel snelheid. En dan is het de laatste paar meter naar beneden glibberen met de fiets.

  De 70km route is ook een leuke route stuk langer. Deze route heeft niet van die steile technische afdalingen. En laat je een groot deel van het mooie Reichswald zien. En heeft een paar leuke stops zoals 2de wereld oorlog begraafplaats van Kleve.

  Groet,
  Daan

Geef een reactie