Reichswald MTB route 18km 270hm

GPX Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 102
  • Bestandsgrootte 55.83 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 25 februari 2021
  • Laatst geüpdatet 15 september 2021

Reichswald MTB route 18km 270hm

Mooi kort fun rondje van 18 kilometer met zo'n 270 hoogtemeters door het Reichswald. De route heeft aantal leuke klimmetjes.  En wat je omhoog gaat mag je natuurlijk ook omlaag. Er zijn dan ook paar leuke afdaling-tjes die je mag nemen. Dit is rondje wat ik graag mag fietsen na werktijd. Reichswald MTB route 18km 

Reichswald MTB route 18km 270hm

Start en eindpunt van de route

 

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg, Kleef, Goch en Bedburg-Hau in Noordrijn-Westfalen langs de Nederlandse grens (Ven-Zelderheide, Milsbeek, Groesbeek) met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha. Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug.

Het Reichswald kent een rijke historie. Ooit is er een keizer geboren, en in de Tweede Wereldoorlog vond hier de gruwelijke slag om het Reichswald plaats. Anno 2021 is het een mysterieus, mooi bos waar de stilte vaak regeert. .

Het Reichswald kent geen aangelegde mountainbike routes. Je deelt de paden met wandelaars, ruiters etc. Het is dan ook van belang dat we rekening met elkaar houden. Gedragsregels mountainbiken in het Reichswald

Reichswald MTB route 18km

Geef een reactie